Moda metodelor de mentinere a sanatatii

De ce sa folosim natura pentru noi si de ce sa nu lasam natura sa ne completeze?

Copiii,cand sunt lasati singuri,isi dezvolta diferite capacitati jucandu-se liber,invatand doar acele lucruri pe care le considera cu adevarat importante,intuiesc ce vor sa invete,nu decid.
Diferenta dintre omul modern si copilul care descopera lumea,este infima.Luam de la natura ceea ce intuim ca avem nevoie si ne continuam activitatile cotidiene,ceea ce este total gresit fata de noi.
De exemplu,atunci cand alergarea este indicata,multi incep sa alerge pe benzi rulante in casa,sau la sala,desi cu totii stim ca alergarea in natura ne ajuta mult mai mult.
Multi aleg scaunele-masaj,pentru a scapa de contracturi,desi un masaj somatic are efecte mult mai benefice pentru intregul organism.

De la alimentele pe care le consumam,felul in care le gatim,cosmeticele pe care le folosim zilnic,atitudinea fata de noi si pana la felul in care ne hidratam,ne influenteaza sanatatea,felul de a fi si comportamentul zilnic.


Pe blogul meu veti gasi sfaturi,retete si argumente pentru a va crea o "oaza de sanatate" zilnica.

joi, 28 ianuarie 2010

Terapia cu ceaiuri

In functie de afectiune,natura ne ofera ceaiuri,care ne vin in mod miraculos in ajutor.

Circulatie periferica deficitara:
Ceai de galbenele,ghimbir,gonko biloba

Ceai calculi renali si vezicali:
Maces(fructe)............................................ 15 g
Ienupar (fructe)......................................... 15 g
Mesteacan raios (frunze)................................. 20 g
Roiba (radacini)........................................ 100 g
Angina pectoriala:
La 10 litri de extract

Paducel (flori)

Piciorul cocosului (tulpini si frunze)

Rostopasca (tulpini si frunze)

Maturi (flori si lastari)

Cate un pumn din fiecare

Extractul de baza

Fierbeti 10 litri de apa timp de 5 minute si lasati apoi apa sa stea pana devine doar calduta.Puneti in ea amestecul de plante, maruntite ori taiate. Lasati-le sa se macereze cam 4-5 ore, dar cu vasul acoperit, sa nu intre praful. Apoi strecurati si puneti extrasul obtinut intr-un vas de 10 litri, perfect curat, dar nu cumva sa fie de metal. Adaugati apa perfect curata, pana se completeaza 10 l.

Comprese in regiunea inimii,tinute toata noaptea

Se ia o bucata de material flausat ori de flanela, se impatureste in 4, ori o bucata mare de vata hidrofila, si se imbiba cu extractul de baza. Se aplica direct pe piele. Se leaga, daca e cazul, cu o alta panza de in, uscata. Se schimba cand nu mai este umeda.

Gastrita:
Lemn dulce (radacini) 10 g

Fenicul (seminte) 20 g

Roinita (frunzc) 100g

Infuzie prin fierbere (doua minute) a trei lingurite de amestec cu trei cani de apa; se strecoara; se beau, zilnic, trei cani de ceai cald.

Boli de ficat:
La 10 litri de extract

Anghinare (frunze)

Coada soricelului (frunze)

Pir (radacina)
cate un pumn din fiecare

Rostopasca (frunze si tulpini proaspete)

Salvie (frunze)

Usturoi (zdrobit)

Volbura de garduri (flori si frunze)

Extractul de baza

Fierbeti 10 litri de apa timp de 5 minute si lasati apoi apa sa stea pana devine doar calduta. Puneti in ea amestecul de plante, maruntite ori taiate. Lasati-le sa se macereze cam 4-5 ore, dar cu vasul acoperit, sa nu intre praful. Apoi strecurati si puneti extrasul obtinut intr-un vas de 10 litri, perfect curat, dar nu cumva sa fie de metal. Adaugati apa perfect curata, pana se completeaza 10 l.



Bai de maini si de picioare

Fierbeti doi litri de apa si lasati-o apoi sa stea pret de 5 minute. Varsati in ea 250 ml din extractul de baza. Varsati in ea 250 ml din extractul de baza. Preparatul lichid ce a rezultat il veti pastra la rece, intr-un vas care sa nu fie de metal, inchis ermetic, pentru a nu intra praful in el. Pentru fiecare baie il veti reincalzi, fara sa-l fierbeti cumva si fara sa-l mai completati cu alta apa. El va va putea ajunge pentru o cura de bai, de opt zile.

Baia de maini se face in fiecare dimineata, pe nemancate, timp de 8 minute, cat de calda o suportati.

Baia de picioare se face seara, inainte de masa, timp de 8 minute, cat de calda o suportati.

Hipotensiune:
Ceai paducel,ceai saschiu

Hipertensiune:
Ceai troscot,tarhon,ceai verde

2 comentarii:

  1. Eu folosesc apa vie Kangen. Este vorba de un aparat produs de o firma japoneza http://www.kangenapa.com/ro/leveluk-sd-501.html care transforma apa de la chiuveta in timp real in apa miraculoasa Kangen. Ma simt foarte bine.

    Digestia merge extraordinar si previn aparatia bolilor cum ar fi artrita, cancar, afectiuni al rinichilor, colesterol. constipatie.

    Lista detaliata cu tratatare afectiuni: http://www.kangenapa.com/ro/tratare-afectiuni-cu-apa-kangen-alcalina.html

    Beatrice - Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  2. Negrul de cafeaeste una dintrecelemaibunemodalita?i de aardeburtagrasime. Încerca?i?iexerci?iuzilnic. Dacadoriti sa cititi black latte parerireale forum
    .

    RăspundețiȘtergere