Moda metodelor de mentinere a sanatatii

De ce sa folosim natura pentru noi si de ce sa nu lasam natura sa ne completeze?

Copiii,cand sunt lasati singuri,isi dezvolta diferite capacitati jucandu-se liber,invatand doar acele lucruri pe care le considera cu adevarat importante,intuiesc ce vor sa invete,nu decid.
Diferenta dintre omul modern si copilul care descopera lumea,este infima.Luam de la natura ceea ce intuim ca avem nevoie si ne continuam activitatile cotidiene,ceea ce este total gresit fata de noi.
De exemplu,atunci cand alergarea este indicata,multi incep sa alerge pe benzi rulante in casa,sau la sala,desi cu totii stim ca alergarea in natura ne ajuta mult mai mult.
Multi aleg scaunele-masaj,pentru a scapa de contracturi,desi un masaj somatic are efecte mult mai benefice pentru intregul organism.

De la alimentele pe care le consumam,felul in care le gatim,cosmeticele pe care le folosim zilnic,atitudinea fata de noi si pana la felul in care ne hidratam,ne influenteaza sanatatea,felul de a fi si comportamentul zilnic.


Pe blogul meu veti gasi sfaturi,retete si argumente pentru a va crea o "oaza de sanatate" zilnica.

marți, 16 februarie 2010

Femeia




Azi m-am hotarat sa scriu despre cea mai minunata creatie a tuturor timpurilor-femeia!De multe ori rautacioasa, de foarte multi neinteleasa, dar de fiecare data interesanta in tot ceea ce face si ce reprezinta, plina de taine, captivanta frumoasa, unde ar fi lumea fara ea?Fiecare diamant ar fi lipsit de stralucire.
Prin munca pe care o fac si prin dragostea care o depun in ceea ce fac, imi dedic viata multumind si ajutand femeia.Fiecare barbat heterosexual care a daruit macar o data in viata lui, o floare unei femei, alta decat mama sau vre-o cunostinta, involuntar isi dedica o parte din viata femeii.
Sa ne uitam in jur, sa realizam ca tot ce facem ca barbati, e sa ne dam peste cap sa o facem sa zambeasca, sa fie fericita, dar nu oricum, ci alaturi de noi si sa facem posibil ca acest lucru sa ramana mereu asa.
Ar fi mai frumos daca am constientiza cu totii acest lucru si sa o cinstim cum se cuvine, oricare ar fi,oricate ar fi.

Femeile incantatoare care ne binecuvanteaza cu prietenia lor

S-au compus si cantat sute de mii de melodi romantice, s-au inventat lumanarile parfumate, se scriu romane de dragoste, sa nu uitam telenovelele atat de "iubite" de noi barbatii, toate acestea sunt pentru ele, pentru ca asa sunt ele, neintelese de noi, iubite de noi, daruite noua.
Societatea ne propune femei de succes, femei-obiect, posesoare ale cifrei 90-60-90, Biserica femei supuse, gospodine desavarsite si care isi merita soarta de slugi. Toate sunt idei preconcepute, adevarul este ca in ziua de azi femeia este de cele mai multe ori o fiinta obosita, neinteleasa, coplesita de treburi si din pacate pe cale de a-si pierde feminitatea, intr-o lume nu neaparat de barbati, cat de ignoranti formatori de opinie si stabilizatori de modele de urmat.

Sa ne deschidem ochii, sufletele si bratele si sa le aratam ca de fapt le vrem asa cum sunt, sa ramana feminine, dificile de cele mai multe ori, cu tot cu sindrom premenstrual, cu plansul fara motiv, cu gelozia, cu critici (pe care le mai putem si asculta,ca nu sunt mereu degeaba), cu telenovele, romane siropoase, dar si cu zambetul cald, mangaierile care ne topesc oricat am fi de puternici si mai ales cu cea mai de pret calitate pe care o au : de a da nastere copiilor nostri, care daca sunt baieti, sa ajunga sa cinsteasca femeia:)

vineri, 5 februarie 2010

Relaxare totala










Partea buna in meseria asta,este ca poti combina diferite procedee din diferite tipuri de masaj,pentru a obtine relaxarea totala a clientei/clientului,dar si pentru actiunile terapeutice ale procedeelor adaugate,care de cele mai multe ori lipsesc dintr-un anumit tip de masaj.
In masajul clasic se folosesc obligatoriu procedeele principale:
  • netezirea
  • frictiunea
  • framantatul
  • tapotamentul
  • vibratia
si procedeele secundare:
  • presiunile si tensiunile
  • tractiunile,scuturarile,alongatiile,rulat,stors,pianotatul
In afara de cele de mai sus,eu adaug de cele mai multe ori (tinand cont de tegumentul clientei/clientului),tehnici speciale,pentru piele,capsula articulara,pentru segmente,pentru afectiuni veno-limfatice,etc.
De exemplu:
  • kineplastia Morice
  • petrisajul Jaquet&Leroy
  • masajul de apel al toracelui,pentru membrul superior
  • masajul de apel al abdomenului,pentru membrul inferior
  • masajul trofic Glerant
  • miscarea colonului
  • craniopresura
  • masajul facial
  • metode combinate (masaj pe puncte si meridiane energetice,combinat cu tehnici de manipulare articulara si masaj muscular decontractant)

Pe scurt,un masaj "Full Body" bine facut :)