Moda metodelor de mentinere a sanatatii

De ce sa folosim natura pentru noi si de ce sa nu lasam natura sa ne completeze?

Copiii,cand sunt lasati singuri,isi dezvolta diferite capacitati jucandu-se liber,invatand doar acele lucruri pe care le considera cu adevarat importante,intuiesc ce vor sa invete,nu decid.
Diferenta dintre omul modern si copilul care descopera lumea,este infima.Luam de la natura ceea ce intuim ca avem nevoie si ne continuam activitatile cotidiene,ceea ce este total gresit fata de noi.
De exemplu,atunci cand alergarea este indicata,multi incep sa alerge pe benzi rulante in casa,sau la sala,desi cu totii stim ca alergarea in natura ne ajuta mult mai mult.
Multi aleg scaunele-masaj,pentru a scapa de contracturi,desi un masaj somatic are efecte mult mai benefice pentru intregul organism.

De la alimentele pe care le consumam,felul in care le gatim,cosmeticele pe care le folosim zilnic,atitudinea fata de noi si pana la felul in care ne hidratam,ne influenteaza sanatatea,felul de a fi si comportamentul zilnic.


Pe blogul meu veti gasi sfaturi,retete si argumente pentru a va crea o "oaza de sanatate" zilnica.

joi, 19 noiembrie 2009

Salata de vinete cu nuca

Vinetele se coc,se toaca,se adauga uleiul de masline , putin cate putin amestecand continuu cu mixerul, se adauga miezul de nuca maruntit,ceapa rasa,usturoi,coriandru, sare si piper. Se serveste cu paine prajita.

Masajul

Tehnicile si metodele de masaj sunt preluate din practicile traditionale ale culturilor asiatice, orientale si nord-americane. Conform principiilor chineze, atingerea are un rol foarte important in relxarea organismului. Iar daca aceste atingeri urmeaza un anumit traseu, ales pe baza punctelor de energie sau a fluxurilor energetice ale corpului omenesc, efectul de relaxare este garantat. Pe langa senzatiile resimtite, masajul e recunoscut pentru tratarea unei largi serii de afectiuni, pentru stimularea producerii de hormoni (substantele produse de glandele endocrine, responsabile pentru crestere, manifestari comportamentale, reproducere).

Metodele de relaxare prin masaj sunt binevenite oricand, chiar si daca consideram ca avem un organism sanatos. In fond, sanatatea corpului omenesc depinde intr-o oarecare masura, uneori chiar foarte mult, de starea psihica - iar daca dorim, ea poate fi indusa cu ajutorul unei sedinte de masaj.

Detoxifiere,hidratare,energizare

Ceaiul verde !

Pentru a incepe,nu trebuie sa lipseasca paharul de apa,baut pe stomacul gol si ceaiul din dieta noastra zilnica.

Actiunile binefacatoare ale ceaiului verde
  • Combate efectele imbatranirii - Ceaiul verde este cunoscut pentru combaterea eficienta a efectelor imbatranirii. Din acest motiv, el este unul dintre ingredientele principale in compozitia celor mai noi creme de fata impotriva ridurilor si lotiuni pentru corp. Ceaiul verde ajuta pielea sa se apere de factorii nocivi din mediu, de excesul de raze solare si lupta in acelasi timp impotriva radicalilor liberi.

  • Are efect diuretic si detoxifiant - Un alt efect binefacator al ceaiului verde este cel diuretic si dezintoxicant. De aceea, ceaiul verde este utilizat cu succes in curele de slabire. Atunci cand este baut cu regularitate, ceaiul verde mentine nivelul scazut al trigliceridelor si al colesterolului.

  • Scade riscul aparitiei cariilor - O alta substanta continuta de ceaiul verde este fluorina, care ajuta la mentinerea sanatatii dintilor. Daca bem zilnic o ceasca de ceai verde, riscul aparitiei cariilor este injumatatit.

  • Regleaza digestia - Un alt efect binecunoscut al ceaiului verde este efectul laxativ. Ceaiul verde este recomandat de medici in constipatia cronica.

  • Are efect energizant - Desi are un continut mult mai scazut de teina decat ceaiul negru, ceaiul verde are efect energizant si este utilizat in tratarea oboselii cronice. Este mai de efect decat cafeaua si se pare ca are ca efect si cresterea capacitatii de concentrare.